Locatie

Warder ligt langs het Markermeer, in Noord-Holland.
Het is een oase van rust en ruimte maar is ook een centrale plek om leuke plaatsen zoals Hoorn , Purmerend, Alkmaar, Edam , Volendam, Monnickendam te bezoeken.
Vanuit Warder kunt u heerlijk wandelen, fietsen om zo te genieten van de mooie natuur.
De fiets en wandel routes zijn ontelbaar. Zittend aan het Markermeer heeft u prachtig uitzicht, en zijn er diverse jachthavens in de omgeving.

Volendam en Monnickendam

Monnickendam is een historisch stadje aan de Gouwzee. Het stadje telt ongeveer 10.00 inwoners en heeft sinds 1355 stadsrechten. Het centrum staat vol met historische pandjes die je het gevoel geven in het authentieke Nederland terecht te zijn gekomen.
Ook Volendam mag niet ontbreken. Flaneren langs de dijk met zijn vele gezellige restaurants en winkeltjes. En een pondje paling is zo vers gekocht.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland biedt talloze activiteiten, musea, (exclusieve) winkels, heel veel kroegen en restaurantjes. Kortom, alles voor een dagje uit. Naast de bekende musea, Rijksmuseum, van Gogh Museum, Amsterdam Museum zijn er ook talloze kleinere musea die de moeite waard zijn.
B&B Vivre ligt op een half uur van deze bruisende stad.

Alkmaar

Wie Alkmaar zegt, zegt kaas. Een van de bekendste markten in Nederland is de Alkmaarse kaasmarkt. Maar er is meer. Eerst uitwaaien op het strand dat nog geen 15 minuten van het centrum te vinden is. Daarna winkelen bij de talloze winkels en tot slot zijn een van de restaurantjes of kroegen de ideale afsluiting van een drukke dag.

Edam

Wie Edam zegt, zegt kaas. In de zomermaanden is een bezoek aan de Kaasmarkt in Edam een leuke dag uit. Maar er zijn meer redenen om Edam te bezoeken. De handel in kaas hebben het stadje veel historische panden opgeleverd.
Net buiten het centrum ligt het Fort bij Edam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het centrum biedt een ruim aanbod aan goed gespecialiseerde winkels, gezellige terrassen en een keur aan bezienswaardigheden.

Haarlem

Haarlem heeft een geheel eigen karakter met een bijzondere geschiedenis en cultuur. Denk bijvoorbeeld aan de talloze monumenten en en schilders die de stad hebben voortgebracht. Een van de bekendste schilders is Frans Hals die een eigen museum heeft dat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Daarnaast heeft Haarlem een bruisend nachtleven met talloze restaurantjes en kroegen.